sâmbătă, 15 iunie 2013

Hot-dog de casă din aluat de pâine cu tărâțe de grâu


Aluatul acesta am folosit-o și pentru pâinea de azi.

Ingrediente:

  • 700 gr făină de grâu 480
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță sare
  • un praf de zahăr
  • 400 ml apă călduță
  • 100 gr făină albă 000
  • 2 linguri tărâțe de grâu
Produse Tupperware folosite :

  • Magic Mixer 500 ml
  • Bol mixer 3l
  • Spatulă îngustă Tekna
  • Forma silicon rotundă
Făina am amestecat cu tărâța și sarea în Bolul Mixer .Apa călduță am turnat în Magic Mixer, am sfărâmițat drojdia, și am adăugat peste ea un praf de zahăr. Am încsis capacul și bușonul , apoi am agitat de vreo 3 ori, și între timp după fiecare agitare am deschis butonul pentru a scoate presiunea din pahar. apoi am turnat maiaua peste făină. Am închis capacul Bolului  Mixer , am scuturat în jos, sus, dreapta și stânga . După ce s-a format o bilă în interiorul bolului, i-am scos capacul și am adunat aluatul de pe margini și capac. Am pus înapoi capacul (fără să scot aerul din ea), și am lăsat-o la soare până când i-a sărit capacul (cca.10 minute). (în cazul în care nu se poate lăsa la soare, puteți să așezați bolul într-un vas cu apă fierbinte). am rupt 4 bucăți din aluat, și cu mâini înfăinate am format cornurile. Le-am așezat în forma din silicon, și le-am mai lăsat pentru 10 minute la dospit. Între timp am preîncălzit cuptorul la 180°C. După ce au dospit cornurile,le-am băgat în cuptor , timp de 10-5 minute le-am copt la 180 °C , apoi am redus temperatura cuptorului la 135 °C și le-am copt până când au căpătat culoarea aurie (cca.20 de minute).
 apoi le-am scos din cuptor, am lăsat să se răcească, am fiert crenvuștii . după răcire , am tăiat cornurile, am pus câte o bucată de crenvuști în fiecare și le-am pus în cuptorul cu microunde, la temperatură medie, pentru 45 secunde, apoi le-am scos și am pus muștar și ketchup pe ele!
Poftă bună!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu