duminică, 27 ianuarie 2013

Tort cu cremă de griș

Acest tort am mai preparat-o în formă simplă, de prăjitură, și a intrat pe lista deserturilor favorite a familiei. Azi am încercat și în forma de silicon rotundă, a ieșit nemaipomenit de bună.E mult mai uniform decât în tava obișnuită, deci merită încercate și celelalte prăjituri tot în această formă...eu așa cred! :)
Rețeta originală am găsit-o la o altă cunoștință, care am avut plăcerea să o cunosc prin intermediul blogului, ea se numește Gerdi, are și ea rădăcini sălăjene, ca mine ! Merită să cutreierați în blogul ei, pentru că face niște bunătăți ca la carte!!
 Produse Tupperware folosite la această rețetă: Vas NC 2,5 l; Spatulă silicon îngustă , Magic Mixer 650 ml ;Forma de silicon rotundă
Ingrediente:

  • 6 buc. ouă
  • 0.5 pachet praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 9 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 lingură cacao
Crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri cu vârf gris
  • 150 gr zahăr
  • 250 gr unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • cacao deasupra
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separăm ouăle, și amestecăm 
 gălbenușurile cu ajutorul spatulei din silicon jumătate din cantitaea zahărului necesar , apoi adăugăm uleiul , praful de cacao și praful de copt.
Batem spumă albușurile cu un praf de sare și cu restul de zahăr, apoi adăugăm cu grijă la amestecul din albușuri.La sfârșit incorporăm și făina.
Turnăm compoziția în forma rotundă din silicon  
.Coacem timp de 20-25 de minute, până când nu se mai lipește pe scobitoare. După răcire o tăiem în două (orizontal) .
Pentru cremă fierbem laptele cu 75 gr zahăr, în care adăugăm și grișul. La foc mic, fierbem până când va deveni groasă.Luăm de pe foc și răcim crema, amestecând din când în când.
Frecăm untul cu restul de zahăr până ce devine spumoasă, apoi adăugăm crema de griș, treptat.












Ungem primul blat cu cremă. Așezăm celălalt blat peste ea și o ungem și pe aceea cu cremă. Presărăm praf de cacao deasupra.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu