miercuri, 26 iunie 2013

Cremă de ciuperci cu maioneză


Ingrediente :

  • 1 conservă de champignons tăiate (360 gr)
  • 1 gălbenuș de ou
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță de mustar
  • zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de iaurt simplu sau sana
  • piper
  • sare
Produse Tupperware folosite:
  • Allegra reverso
  • Turbo Chef 350 ml
  • Magic Mixer 500 ml(eu am folosit cea de 250 ml)
  • Spatula  Tekna îngustă de silicon
  • Bol allegra 740 ml
Desfaceți conserva , turnați ciupercile în bolul Allegra reverso, pentru a strecura lichidul . Deschideți Turbo cheful, așezați cuțitul la loc, turnați ciupercile strecurate , închideți capacul și trageți energic de mânerul Turbo Chefului. Astfel mărunțiți ciupercile atât de mărunte cât doriți. Pentru 
a obține bucăți mai mărișoare nu e nevoie să trageți de multe ori. Eu le-am tăiat mărunte.
Turnați ciupercile tăiate astfel în Bolul allegra 740 ml.



Pentru maioneză puneți un gălbenuș în Magic Mixer împreună cu 1 linguriță de muștar, apoi așezați rotița , puneți capacul , închideți-l cu apăsare jur împrejur și la final închideți bușonul. Agitați de 2-3 ori , deschideți bușonul și turnați puțin câte puțin uleiul . După fiecare cantitate mică turnată, închideți bușonul și agitați .



 Când e gata maioneza, adăugați și zeama de lămâie , amestecațile în bol împreună cu sarea, piperul , iaurtul și ciupercile tăiate.








 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu