Gogoși în formă de inimă

Ne apropiem de Ziua Îndrăgostiților, și în același timp suntem în perioada carnavalelor și balurilor mascate.Pe unele meleaguri e obicei să gătescă mămicile și bunicile pentru petrecăreți gogoși pufoase , numite ”gogoși de carnaval” (farsangi fánk) .
 Anul trecut , când au ținut balul mascat la grădiniță, m-am oferit să le fac eu gogoși  copiilor. În grupa băiatului nostru au fost invitați și părinții , așadar era nevoie de o cantitate mai mare....am reușit să le fac vreo 350 de bucăți ,și satisfacție mai   mare nu puteam să-mi doresc , decât privirea ochișorilor cu care se uitau  și mai cereau, după câteva minute când se golea farfuria din fața lor ! :)

Pentru a reuși niște gogoși superbe , trebuie să fim atenți la câteva detalii , despre care am să vă povestesc în parcursul descrierii rețetei.

Ingrediente pentru 54-56 de bucăți de gogoși de mărimea medie:


  • 700 gr de făină albă superioară 
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 3 gălbenuș de ou
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • puțin rom( poate fi și esență) pentru ca să nu se îmbibe aluatul cu ulei 
  • ulei pentru prăjit
Produse Tupperware folosite:
  • Pudrător gradat Fantezie
  • Bol Mixer de 5 litri
  • Mixer Fantezie 650 ml
  • Lingura Perforată Tekna
  • Planșeta Fantezie
  • Supersucitor
  • forme 
Preparare :
 Cu ajutorul pudrătorului cernem făina în Bolul Mixer. Turnăm laptele călduț în Mixerul Fantezie , adăugăm o linguriță de zahăr, și sfărâmițăm drojdia  pe deasupra. Închidem capacul Mixerului, închidem bușonul și o agităm energic. După câteva secunde lăsăm să iasă gazele deschizând supapa . Repetăm acest procedeu de 3 ori, și turnăm maiaua peste făina cernută. Adăugăm restul ingredientelor și începem să frământăm cu ajutorul Lingurei Perforate Tekna până când aluatul va deveni destul de elastic, și nu se mai lipește nici de lingură, și nici de peretele Bolului Mixer.
Așezăm capacul Bolului Mixer pe loc și o lăsăm la loc călduros, ferit de curenți electrici. Peste 15-20 de minute capacul va sări de pe vas, dar nu se întâmplă nimic dacă nu va sări. În acest caz, ridicăm capacul și turnăm compoziția dospită pe Planșeta Fantezie presărată cu făină. O mai frământăm puțin și cu ajutorul Supersucitorului întindem un blat de grosimea unei degete . Tăiem forme de inimioară  sau steluțe, rotunde, etc. cu ajutorul formelor Tupperware. Acoperim gogoșile pe planșetă cu un șervețel de bucătărie din bumbac, și o lăsăm la dospit încă 15 minute. Încălzim uleiul într-un vas mai înalt. Așezăm gogoșile cu partea de jos în sus, ne înfingem degetul în mijlocul ei, pentru a crea o gropiță. (Aici vom pune gemul). Le prăjim pe ambele părți. 
Se poate servi cu gem și zahăr pudră.














  



2 comentarii: