joi, 14 februarie 2013

Baghete din făină integrală

Ingrediente:

  • 260 gr făină albă superioară 00
  • 85  gr făină de grâu 650
  • 110 gr făină integrală de secară
  • 320 ml apă călduță
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 50 gr cașcaval ras
  • 10 gr semințe de susan
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță sare
  • un praf de zahăr
Produse Tupperware folosite:
  • Magic Mixer 500 ml
  • spatula îngustă din silicon
  • Bol Mixer 3 l
  • forma rotundă silicon
Preparare :

   Maiaua:
          -turnăm apa călduță în Magic Mixer 500 ml , adăugăm un praf de zahăr, și adăugăm pe deasupra drojdia sfărâmițată. Agităm energic în sus și în jos de 3 ori, intre fiecare agitare deschidem bușonul mixerului să eliminăm gazele . 



      Aluatul:
                  -în bolul Mixer de 3 l cernem făinile, adăugăm sarea , uleiul, cașcavalul, semințele și turnăm peste  ingrediente maiaua. Îi punem capacul bolului, îl închidem, și scuturăm energic, până ce formează o bilă de aluat . Deschidem capacul, adunăm cu spatula aluatul de pe capac și de pe peretele bolului, îl mai amestecăm puțin și închidem iar capacul. Așezăm bolul la loc călduros sau în apă fierbinte, și îl lăsăm la dospit. 
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
După cca. 20 de minute probabil va sărea capacul, dacă nu, nu e nici o problemă, oricum va fi dospită aluatul. Îl împărțim în trei bucăți, formăm baghetele și le așezăm în forma rotundă de silicon.Le presărăm cu puțin cașcaval ras. Mai lăsăm la dospit câteva minute.  Introducem forma cu baghetele în cuptor. În primele 5 minute mărim focul la 200 de grade Celsius, apoi micșorăm la 150 de grade Celsius. Le coacem timp de , aproximativ, 15 -20 de minute, până ce vor căpăta o culoare maronie .




Poftă bună !
      


2 comentarii:

  1. Nagyon "fáintos" a bagetted; én meg ismét remekül szórakoztam a gugli fordítón :DDD

    RăspundețiȘtergere
  2. Köszi, Zsuzsa ! Ha lesz időm és energiám, minden bejegyzéshez odaírom a magyar verziót is ! Addig ...:(

    RăspundețiȘtergere