joi, 24 ianuarie 2013

Brânzoici

Am găsit pe un blog al unei prietene foarte apropiate , Hani , o rețetă minunată pentru aluatul de brânzoici sau bucte cu gem. Nu am modificat nimic,  deoarece nu e nevoie ! Mi-au ieșit niște brânzoici pufoase, moi și foarte gustoase. Merită încercat!
Ingrediente :
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • 1 buc. de ouă
  • 700 gr făină albă superioară 000
  • un praf de sare
Produse Tupperware utilizate:
  • Bol Mixer 3 l
  • Planșeta Fantezie
  • Supersucitor
  • Magic Mixer 650 ml
  • Lingura Perforată Tekna
  • Tăietor brânză
  • Pudrător gradat
  • Pensula de silicon
Cernem făina cu ajutorul pudrătorului gradt în Bolul Mixer. adăugăm un praf de sare, și amestecăm. Turnăm 100 ml de lapte călduț în Magic Mixer , sfărâmițăm deasupra drojdia, punem o lingură de zahăr și agităm de trei ori, și între timp deschidem bușonul paharului Mixer , pentru a elimina gazele degajate de drojdie. Turnăm maiaua peste făină, ad-ugăm restul ingredientelor, și cu ajutorul Lingurei Tekna frământăm bine, până când va deveni un aluat elastic, moale, și nu se mai lipește de peretele bolului. Închidem capacul și o lăsăm la dospit la loc călduros, ferit de curenți electrici. 
Între timp preparăm umplutura.
Ingrediente:
  • 500 gr brânză de vaci
  • 3-4 linguri de zahăr (după gust)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • stafide(eu nu am pus)
  • 1 ou
Cu o furculiță zdrobim brânza, adăugăm ouăle, coaja de lămâie, și după gust stafide înmuiate în prealabil în apă. 
Cțnd a sărit capacul de pe Bolul Mixer, îl turnăm pe planșeta înfăinată.Cu Supersucitorul întindem aluatul să fie de grosime cca. 2-3 cm. Tăiem pătrățele de cca. 4x4 cm cu tăietorul de brânză, sau ceva cuțit din plastic, ca să nu zgâriem planșeta din silicon.  Așezăm cțte puțin în centrul fiecărui pătrat o grămăjoară de umplutură din brânză, apoi ridicăm colțurile opuse și le răsucim puțin. Așezăm brânzoicile în tava unsă cu puțin ulei, și le ungem cu un ou bine amestecat, cu ajutorul Pensulei de silicon.
Așezăm tava în cuptorul încins la 180 grade Celsius. Le coacem cca. 20-25 minute , până când deasupra capătă o culoare aurie. Pentru a deveni mai moi, e bine să puneți un vas sub tavă cu apă, să se coacă în aburi.
Le lăsăm câteva minute să se răcească, le scoatem din tavă ți presărăm cu zahăr pudră, cu ajutorul Pudrătorului gradat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu