Ieri am făcut niște melci din rămășițele spaghetelor bolgnese făcute sâmbătă. Ca să arunc sosul de la spaghete, am frământat repede un aluat pentru melci, și le-am umplut cu acest sos , cu cașcaval din belșug și le-am copt în forma rotundă din silicon. Au ieșit nemaipomenit de bune!!
Produse Tupperware folosite: Bolul Mixer de 3 l; Pudrător gradat ;Lingura Perforată Tekna; Planșeta Fantezie ; Supersucitorul ;Magic Mixer de 500 ml ; Chef Grati ; Lingurița mică ; Pensulă de silicon
Ingrediente:- 1 kg făină albă superioară
- 1 cub drojdie (25 gr) proaspătă
- cca. 450 ml lapte călduță
- 100 ml ulei
- 1 linguriță sare
- 1 praf zahăr
- 2 buc. de ouă
- 1 ou pentru a le unge deasupra
- 300 gr. cașcaval
- sos ptr. spaghete bolognese
Am rulat aluatul împreună cu umplutură și am tăiat niște triunghiuri din ea cu ajutorul unor Lingurițe Mici Tupperware. am așezat triunghiurile în Forma Rotundă Silicon și le-am uns cu un ou bine amestecat cu ajutorul Pensulei de silicon Tupperware, deasupra am presărat cașcaval ras.
Deoarece mi-a rămas destul de puțin sos de la spaghete, restul aluatului l-am umplut cu ketchup picant, presărat cu condiment pizza și cașcaval ras. Am procedat la fel ca și cu cel ”bolognese” și le-am băgat pe rând în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Le-am copt până ce au devenit aurii. Am scos forma împreună cu grătarul cuptorului, și am lăsat-o la răcit, după acesta le-am despărțit și le-am servit !
Poftă bună!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu