Aceste cornulețe le-am făcut pentru Atelierul de gătit , săptămâna trecută. De atunci încă nu am avut energie să le postez, dar acum a sosit momentul. Sunt foarte gustoase și moi, chiar și în cealaltă zi, dacă sunt păstrate în oricare dintre vasele rotunde Tupperware, sau Tutto fresco , tot gama Tupperware. Dar , dacă cineva încă nu are la dispoziție aceste produse, le poate păstra și în pungi din plastic.
Rețeta am găsit-o
aici , singura modificare , pe care am făcut-o, este , că am folosit , la jumătatea din cantitate , muștar în loc de ketchup.
Produse Tupperware folosite:
- Spatula silicon Tekna
- Lingura perforată Tekna
- Bolul Fantezie de 3,5 l
- Magic Mixer 500 ml
- Planșeta Fantezie
- Supersucitorul
- Forma silicon rotundă sau Planșeta de silicon
- Cuțitaș brânză
Ingrediente:
- 500 ml lapte+ 100 ml ( pentru maia)
- 25 gr drojdie
- 1 lingură sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură oțet
- 100 ml ulei
- 2 linguri untură de porc
- 200 ml apă călduță
- făină cât cuprinde ( aprox. 1 kg )+ pentru înfăinarea planșetei
- 1 kg de crenvuști
- ketchup
- semințe de susan
- semințe de chimen
- muștar
- 2 gălbenuș de ou
Prepare:
Încălzim puțin 100 ml lapte și îl turnăm în Magic Mixer, adăugăm zahărul și fărâmițăm deasupra drojdia ( eu am pus un pachețel , în rețeta originală scrie numai 20 gr ), închidem capacul și bușonul, îl agităm de 3-4 ori, și din când în când deschidem bușonul, pentru a scoate presiunea din Magic Mixer.
Turnăm cei 500 ml de lapte călduț în Bolul Fantezie, adăugăm și restul ingredientelor lichide, apa călduță , oțetul , untura de porc , uleiul și maiaua făcută în Magic Mixer. Apoi treptat adăugăm și făina . Le amestecăm cu ajutorul Lingurei perforate, sau cu mâna. Aluatul nu trebuie să fie tare, mai mult să fie moale, și elastic. Așezăm capacul Bolului, scoatem aerul și o lăsăm la dospit , la loc călduros, ferit de curenți electrici. O mai amestecăm de 2-3 ori în bol, cu mâini unse cu ulei, sau cu lingura perforată . Când sare capacul bolului,
putem turna aluatul pe Planșeta Fantezie înfăinată în prealabil. Mai frământăm o dată aluatul , apoi îl împărțim în 6 biluțe egale(la primele cornuri mi s-a lipit aluatul, dar am înfăinat-o mai bine înainte de a le tăia, și problema s-a și rezolvat ) . Cu ajutorul Supersucitorului întindem fiecare biluță în parte în formă de cerc, și le tăiem cu cuțitașul de brânză în așa fel să primim 8 triunghiuri.
Rețeta originală scria că trebuie fierți crenvuștii, eu nu le-am fiert, oricum se vor fierbe și în cuptor . Tăiem bucățile de crenvuști în două ( la mine în 4 , deoarece nu aveam numai 0,5 kg de crenvuști), ungem triunghiurile cu ketchup sau muștar și așezăm bucățile de crenvuști pe partea mai mare a triunghiului.
Le rulăm în formă de corn ( dinspre partea lată spre vârful triunghiului) și le așezăm în Forma de silicon rotundă sau pe planșeta de silicon așezată în tava cuptorului.
Le ungem cu gălbenușurile amestecate cu puțină lapte . Le presărăm cu semințe de susan sau chimen , după preferință , și le introducem în cuptorul preîncins la 220 de grade Celsius. După introducerea cornulețelor micșorăm temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius și le coacem în cca. 20 de minute ( variază după cuptorul fiecăruia) , până când vor căpăta o culoare aurie.
Poftă bună!